Blonda bavareză: decal moto

Blonda Bavareză, un pin-up mai altfel desenat de yours truly, va ajunge decal pe motocicleta BMW omonimă a unui călător cu simțul umorului. Uite că și mobrele primesc cadouri la aniversare! Mulți înainte, blondo!Mai jos iată povestea motociclistului Dragoș, cel care a comandat decalul:

decal-albastru

caricatură digitală – decal moto

„După cum lesne puteți bănui, când parcurgi singur pe motocicletă sute de kilometri pe zi, de plictiseală te decizi să nu le mai ignori și începi să porți dialoguri cu vocile alea din cap.
Ei bine, în tura moto recentă prin țările baltice, undeva pe drumul de la Sigulda spre Vilnius, uneia din voci îi vine ideea să realizez ceva mai special pentru „Blonda Bavareză” (motocicleta mea BMW galbenă, pt cine nu știe) anul acesta, fiindcă împlinește vârsta de 16 ani, din care 9 în posesia mea. Pe scurt, e vorba despre personificarea numelui „blondei bavareze” sub forma unei fete blonde, îmbrăcată în costum popular bavarez, imagine ce va fi ulterior tipărită pe folie autocolantă și aplicată pe carena motocicletei, cam cum erau fetele pinup desenate pe avioanele americane în cel de-al doilea război.
Zis și făcut: la prima oprire pentru odihnit fundul aproape de Vilnius, scot telefonul mobil și o contactez pe Liana Oprea, amica mea ce se ocupă de lucrări grafice, desene și caricaturi, și o întreb dacă poate să mă ajute. Liana nu stă mult pe gânduri, așa că îi trimit imaginile de inspirație (cam cum mă gândeam eu că aș vrea să arate blonda)
Urmează câteva schițe preliminare, zile de muncă pentru Liana, zile de emoție, curiozitate și nerăbdare pentru mine, apoi alte câteva mici modificări și retușuri finale, pentru ca astăzi să vă putem arăta cum va fi imaginea ce va fi aplicată pe carena motocicletei, o motocicletă nu atât de celebră ca „Doyle”-ul lui Mihai Barbu, dar care m-a dus în mai multe țări decât visam vreodată să parcurg cu ea.
Ladies and gents, we present you the „Bavarian Blonde”, în minunata realizare grafică a Lianei.

O dimineață fertilă în studioul Agro TV

Luni dimineață m-am trezit devreme și am încălecat la timp mobra ca să ajung cu planșa în studioul Matinalului Agro TV, unde gazda emisiunii, Radu Dumitrache, ne aștepta pe regizorul spaniol premiat Jesús de Cerro și pe mine.  În așa companie selectă, am stat cuminte și mi-am făcut de lucru cu ce știu eu: creionul și hârtia. În timp ce îl ascultam pe Jesús povestind cum s-a îndrăgostit de România (regizorului Jesús de Cerro îi puteți vedea producțiile românești și spaniole aici), nu știu cum, m-am trezit că i-am făcut caricatura lui Radu.  Și-n loc de bomboana de pe tort, o căpșună-n microfon. Pare-se mi s-a furișat în subconștient tematica postului. Oricum, eu zic că am fost cuminte, uitați ce a ieșit. Și vedeți că zâmbim toți și nu mă aleargă nimeni cu drujba prin studio.

IMG-20170612-WA0001

De la stânga la dreapta, caricatura lui Radu Dumitrache și Radu Dumitrache, Liana Oprea, Tania Silvestru și Jesús Del Cerro

Am vorbit despre ce înseamnă arta caricaturii, cum am ajuns la ea cu un ocol prin America Latină și Asia și ce mă ajută să descopăr în cinci minute esența hazlie a omului din fața mea. Despre toate astea și altele, aflați urmărind înregistrarea emisiunii (noi începem de pe la minutul 60 încolo):

Caricaturi pe NEVE la După-amiaza blană de la ProFM!

Ne-am distrat de 1 iunie la ProFM, la După-amiaza blană cu Ramona și Coțofană. Provocarea de Ziua Copilului: caricaturi după descrierile telefonice ale ascultătorilor. Am râs un pic. Urmărește înregistrarea emisiunii pe Facebook:

 

Și fiindcă după ce s-a terminat concursul ploua cu găleata, de nu vedeai pieton de copac prin cască, am lăsat mobra să mai aștepte puțin și am încondeiat și echipa ProFM:

Ne vedem și pe FB!

De azi înainte ne întâlnim și pe Facebook, la facebook.com/Caricaturalia!

Și fiindcă am adunat multe like-uri din prima zi, primii 22 de marcatori cu degețelul albastru în sus vor primi o caricatură din partea casei, ca să știe că le mulțumim.

De asemenea, caricaturile lor vor apărea la Evenimente, fiindcă orice început e un eveniment și ei au contribuit la acesta.

Fiți pe fază pentru noi reacții artistice impulsive, sigur vor mai urma!